Iată cele 8 caracteristici ale scanerului intraoral la care cred că nu ar trebui să faceți compromisuri atunci când începeți să vă scanați pacienții.
#1: Suficient de versatil pentru a vă ajuta să treceți printr-o zi plină
Să facem un exercițiu mental: să presupunem că ți-ai luat un scanner intraoral. Este wireless pentru că îți place flexibilitatea pe care ți-o oferă. Poate că încă nu scanezi fiecare pacient de fiecare dată, dar ești aproape. Și apoi, dintr-o dată, ai o zi mare în clinică cu mulți, mulți pacienți. Ei continuă să vină. Și continui să scanezi.
Apoi, îți dai seama că ai uitat să încarci bateriile scanerului tău. Din greșeală. Ce se întâmplă? Nu vrei să fii fără scaner. De aceea, vă recomand să căutați o soluție care să permită versatilitate, atât în ceea ce privește cablurile, cât și opțiunile wireless, dar și în ceea ce privește cât de ușor este să duceți scanerul dintr-o cameră în alta. Și în ceea ce privește cât de ușor poți afișa, reda, vizualiza și manipula în 3D pe ecran. În fața pacientului, astfel încât acesta să vă poată vedea imaginile. De preferință într-un mod care să fie ergonomic pentru dvs., astfel încât să puteți lucra cu ei fie în picioare, fie așezat.
Apoi, vârful. Vârful necesită încălzire pentru a fi gata de scanare. Deci asta necesită timp. Și, de asemenea, durata de viață a bateriei. Dacă puteți pune mâna pe un scaner care se încălzește în doar câteva secunde, astfel încât să fiți pregătit pentru scanare în timp ce pregătiți pacientul, atunci acest lucru vă poate economisi și mult timp.
#2: Inteligența artificială ca o pereche suplimentară de mâini
Altceva care este destul de nou în lumea stomatologiei digitale este inteligența artificială (AI). Inteligența artificială s-a dovedit că face stomatologia mai ușoară, dar este important să vă întrebați dacă scanerul pe care îl aveți în minte utilizează inteligența artificială? Și dacă o face, cum funcționează de fapt?
Știu că mulți stomatologi nu știu încă cât de departe poate merge AI și cum poate ajuta în lumea stomatologică, așa că permiteți-mi să explic în cuvinte simple ce poate face. Laboratoarele își pot automatiza, de exemplu, designul coroanelor în câteva secunde. Scanerele intraorale pot ajuta la detectarea cariilor de suprafață fără a fi nevoie de un dispozitiv de scanare suplimentar. Sau mutați țesuturile moi, cum ar fi buzele, limba, obrajii, astfel încât să aveți un punct de plecare perfect pentru a vă planifica tratamentul.
#3: Ușor pentru copii (și pacienți adulți)
Ca medic, lucrezi pentru pacienții tăi. Vrei să te asiguri că sunt confortabile. Sunt multi adulti care sufera de anxietate dentara si cu atat mai mult pentru copii, vizitele la stomatologie pot fi o provocare. De câte ori ați avut un copil care plângea în cabinetul dumneavoastră când a trebuit să-și ia impresia? Nimănui nu-i place să se facă o impresie, indiferent cât de scump este materialul, aroma sau parfumul pe care îl folosești. Puteți folosi aromaterapia în cameră pentru a face experiența mai „confortabilă” – dar nu va deveni niciodată cu adevărat plăcută.
Nu este greu de imaginat cât de entuziasmați vor fi copiii când își vor putea vedea propria gură pe un ecran.
#4: Înregistrarea dinamică a mușcăturii
Mișcarea este încă un alt dintre aceste lucruri de care trebuie să fii conștient atunci când obțineți un scaner. Nu toate scanerele sunt de fapt capabile să facă înregistrarea dinamică a mușcăturii. Ceea ce doriți este ca după ce ați scanat maxilarul superior și inferior, ocluzia statică, să puteți adăuga excursii mandibulare. Așadar, puneți scanerul în gura pacientului în ocluzie statică, porniți scanerul și înregistrați proeminența, retruziunea și laterotruzia.
Apoi, puteți evalua și efectua diagnostice pe baza acestor puncte de contact. De asemenea, abilitatea de a partaja acest lucru cu laboratorul dvs. permite tehnicienilor dvs. dentari să utilizeze aceste informații pentru a proiecta, adapta coroana sau orice altă restaurare din planul dvs. de tratament. Acest lucru va asigura o potrivire perfectă a coroanei dumneavoastră, cu o ajustare ocluzală minimă până la deloc, deoarece laboratorul a folosit mișcarea pacientului pentru a adapta designul. Cool, nu-i așa?
Sursa: Green Digital Lab