Categorii
Medicina Timisoara

Beneficiile implantului dentar

“Implanturile dentare sunt cel mai bun lucru după dinții sănătoși și naturali”- Dr. Cosmin Popescu – medic spacializat implantologie ( www.eiffelpraxis.ro  ).  Puternic și stabil, un implant dentar restaurează un dinte pierdut, astfel încât acesta să arate, să se simtă, să se potrivească și să funcționeze ca un dinte natural. Alte opțiuni pot duce la deteriorarea oaselor și pot interfera cu mâncatul, zâmbetul, vorbirea și alte activități din viața de zi cu zi.

Sunt construite pentru a rezista. Implanturile dentare sunt o soluție pe termen lung. Punțile dentare tradiționale, susținute de dinți, durează doar cinci până la șapte ani și, cu îngrijire adecvată, adesea mai mult de 10 ani, dar la un moment dat ar putea fi nevoie să fie înlocuite. În timp ce implanturile dentare pot avea nevoie de ajustări periodice, ele pot dura toată viața atunci când sunt plasate și îngrijite corespunzător în timp.

Păstrează-ți forma naturală a feței și zâmbește. O față fără dinți se poate lăsa și poate părea scufundată. Implanturile dentare vă permit să vă mențineți forma naturală a feței și a zâmbetului.

Protejează oasele sănătoase. Lăsarea unor spații goale în gură după pierderea unuia sau a mai multor dinți poate duce la probleme suplimentare de sănătate, cum ar fi pierderea și deteriorarea unora din osul maxilarului. Când nu este folosit pentru a susține un dinte natural, osul maxilar se deteriorează, pierzându-și rezistența și fermitatea. Implanturile dentare sunt singura optiune de restaurare dentara care pastreaza si stimuleaza osul natural, ajutand de fapt la stimularea cresterii osoase si la prevenirea pierderii osoase.

Ține-ți dinții în gură – nu într-o ceașcă. Implanturile dentare vă permit să vă păstrați dinții acolo unde le este locul – în gură. Și nu vă mai faceți griji că proteza dvs. poate aluneca sau cădea.

Vorbește ușor. Adaptarea la protezele dentare amovibile poate însemna dificultăți pentru a pronunța cuvintele de zi cu zi. Nu este așa și cu implanturile dentare, care funcționează ca dinții naturali.

Mănâncă alimentele tale preferate! Puteți mușca natural, puteți mânca aproape orice doriți .

Cariile nu pot apărea într-o coroană restaurată cu implant sau un dinte de înlocuire. Cu toate acestea, va trebui totuși să vă vizitați medicul dentist conform programului și să continuați să vă curățați și să vă îngrijiți dinții, gingiile și gura în fiecare zi, la fel ca și dacă ar fi un dinte natural.

Țineți dinții pe loc – în tăcere. Protezele dentare pot aluneca atunci când mănânci, vorbești, zâmbești, râzi, săruți, căscați sau tușiți, astfel încât trebuie să le „repoziționați” la loc în gură.Implanturile dentare sunt fixate la locul lor și fuzionează în mod natural cu osul maxilarului, ceea ce înseamnă că dinții tăi de înlocuire nu se vor mișca, nu se vor deplasa sau nu se vor deplasa.

Mai previzibil decât alte metode de reparare și restaurare. Tratamentul cu implant dentar are un istoric de rezultate fiabile, de succes pe termen lung și este adesea considerat „mai previzibil” decât alte tratamente pentru repararea sau înlocuirea dinților lipsă, inclusiv lucrările de punte, aparatele detașabile și retratarea terapiei de canal radicular (endodontică) eșuate.

Specialistii nostri (www.eiffelpraxis.ro) recomanda implantul dentar deoarece are o rezistență ridicată, o durabilitate extinsă și nu se cariază. Este cea mai bună investiție pe care poți să o faci în ceea ce privește sănătatea ta orală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *