Categorii
Medicina Timisoara

Ce sunt coroanele E.MAX și Zirconiul ?

Materialul zirconiu aparține clasei de sus atunci când vorbim despre fabricarea coroanelor ceramice. Zirconiul este dioxid de zirconiu, un oxid de metal alb, sub formă de pulbere. Este incredibil de puternic, rezistent la uzură și greu de spart. Material biocompatibil foarte asemănător cu caracteristicile unui dinte natural pentru caracteristicile sale mecanice, datorită fermității și solidității sale.

Datorită caracteristicilor sale mecanice, este potrivit pentru plasarea în față, precum și în regiunile din spate. Ceramica este plasată pe un capac alb, permițând transluciditatea și refracția luminii unui dinte natural. Tehnicienii nostri de la Green Digital Lab  (www.greendigitallab.ro ) confirma ceea ce spun specialistii : zirconiul asigură o imagine sclipitoare ca cea a unui dinte natural și garantează un zâmbet strălucitor.

Ce sunt coroanele E.MAX?

E.MAX este sticla disilicat de litiu, un sistem integral ceramic. Este una dintre cele mai plăcute opțiuni din punct de vedere estetic, porțelanul poate fi stratificat pe el, creând o transluciditate incredibilă și un dinte cu aspect foarte realist, care se potrivește cu alți dinți naturali.

În fațetele din porțelan E.MAX tăierea și contracția nu se face în dinți. Rărirea se face până la maximum 1,5 milimetri. Prin urmare, este un tratament făcut fără nici un rău pentru dinții sănătoși și naturali.

Fațetele E.MAX sunt finalizate în 2 ședințe, fiecare durând 45 de minute.

La Green Digital Lab poți obține recomandări profesionale de la tehnicienii noștri pentru a înțelege ce material este potrivit pentru fiecare dintre pacientii tai.

Care este diferența dintre E.MAX și coroanele din zirconiu?

Zirconiul este recomandat pentru coroanele cu dinți de culoare închisă dedesubt deoarece opacitatea ascunde umbrirea. Atât coroanele E.MAX, cât și din zirconiu pot fi folosite pentru a repara dinții rupti sau deteriorați în alt mod, dinții cariați grav, dinții lipsă, dinții decolorați sau dinții strâmbi. Ambele materiale pot înlocui efectiv coroanele vechi care prezintă linii metalice. Ambele materiale sunt biocompatibile cu toate țesuturile moi și dure. Cel mai mare plus al furnirului E.MAX este că nu se limitează doar la coroanele ceramice.

Coroanele dentare E.MAX sunt mai scumpe decât coroanele din zirconiu. Este de preferat în podurile scurte deoarece nu poate oferi rezistența cerută de podurile lungi. În cazuri rare, coroanele E.MAX se pot rupe atunci când sunt plasate pe suprafețele ocluzale. Asta pentru că sunt subțiri. Cu toate acestea, coroanele E.MAX sunt mai potrivite pentru dinții anteriori, deoarece nu le folosim pentru șlefuirea tare. Dacă doriți să utilizați fațeta E.MAX pentru dinții posteriori, dinții dumneavoastră trebuie să fie tăiați în continuare pentru a obține o grosime suficientă.

Este E.MAX mai bun decât Zirconiul?

Este dificil să alegi între E.MAX și zirconiu. Ambele oferă rezultate de top pentru coroane dentare de lungă durată. E.MAX este mai translucid decât zirconiul și aceasta este singura diferență vizibilă între cele două materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *