Categorii
Medicina Timisoara

De ce ajungem la extracție dentară?

Extracția dentară este o procedură prin care un dinte este îndepărtat din gură. Aceasta poate fi necesară din diverse motive, cum ar fi cariile dentare profunde, infectiile, leziunile dentare, problemele cu poziționarea dinților sau pregătirea pentru proteze dentare.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care ajungem la extracție dentară este cariile dentare profunde. Cariile dentare sunt leziuni ale smalțului și dentinei dinților cauzate de acizii produși de bacteriile din gură. Dacă cariile nu sunt tratate, pot progresa până la rădăcină și pot cauza infectii care pot necesita îndepărtarea dinților.

Infectiile dentare sunt, de asemenea, un motiv comun pentru care ajungem la extracție dentară. Acestea pot apărea atunci când bacteriile pătrund în țesuturile dentare și cauzează inflamație și durere. Dacă infectia nu poate fi tratată prin proceduri de dezinfectare, poate fi necesară îndepărtarea dinților.

Leziunile dentare, cum ar fi fracturile sau fisurile, pot, de asemenea, necesita îndepărtarea dinților. Acest lucru se datorează faptului că leziunile pot afecta structura dinților și pot face dificilă repararea lor.

Problemele cu poziționarea dinților, cum ar fi dinții înghesuiți sau dinții care nu cresc corect, pot necesita extracții dentare pentru a face loc pentru dinții sănătoși. Aceasta poate fi necesară înainte de a începe un tratament ortodontic pentru a corecta poziționarea dinților.

Extracțiile dentare pot fi, de asemenea, necesare în pregătirea pentru proteze dentare. Dacă nu există suficient spațiu în gură pentru protezele dentare, dinții înghesuiți sau dinții deteriorați pot fi îndepărtați pentru a face loc protezelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *