Categorii
Medicina Timisoara

IPS e.max Press

IPS e.max Press

Unul din produsele cu care lucram in mod constant este IPS e.max Press, motiv pentru care consideram ca este important sa oferim cateva detalii celor interesati de acest subiect.

Ce este IPS e.max Press

IPS e.max Press este o ceramica vitroasa folosita pentru coroane, fatete, inlay-uri, onlay-uri, overlay-uri si punti cu maxim trei elemente. Aceasta contine disilicat de litiu, cunoscut ca LS2, si a fost special conceputa pentru a fi folosita in tehnica de presare. IPS e.max Press ofera lucrarilor realizate cu aceasta cateva caracteristici extrem de importante: adaptare perfecta, functionalitate excelenta, estetica extraordinara si o rezistenta extrem de ridicata (400 MPa).

De ce IPS e.max Press

Pe scurt, acest produs e recomandat pentru rezultate clinice de succes. Evident, detaliile sunt importante. Iar daca am mentionat deja multitudinea de produse la care poate fi folosit acest tip de ceramica, e important sa trecem si la elementul culoare.

Culoarea este un factor extrem de important pentru client, care, trecand peste dorinta de a beneficia de o lucrare 100% functionala (incluzand aici un alt argument in favoarea acestei ceramici, care se poate folosi in restaurari minum invazive cu adaptare perfecta si inchidere exacta), va fi interesat si de partea estetica. Cu IPS e.max Press se poate obtine o culoare identica dintilor clientului, rezultand un produs finit care arata natural indiferent de nuanta sa. In plus, datorita posibilitatii de a o stratifica, aceasta ceramica da un rezultat final de o estetica deosebita,  difuzand lumina exact ca un dinte natural si asigurand atat stralucire, cat si culoare specifica.

Ceramica IPS e.max Press se poate stratifica pe cape presate din disilicate de litiu (LS2), dar si pe oxid de zirconiu (ZrO2) frezat prin tehnica CAD/CAM.

Recomandam de asemenea acest tip de ceramica pentru individualizarea si fatetarea restaurarilor, pentru individualizarea si confectionarea bonturilor implantare, individualizarea si fatetarea scheletelor, pentru bonturi de implant si suprastructuri pe implant realizate din oxid de zirconiu.

In cadrul Green Dental Lab folosim exclusiv ceramica Ivoclar pentru a obtine o diagrama unica universala a straturilor si un comportament clinic desavarsit.

Indicatii legate de folosite IPS e.max Press

Desigur, aceasta ceramica este recomandata in special pentru anumite tipuri de lucrari pentru a garanta rezultate excelente. Printre acestea sunt: fatetele subtiri (0.3 mm), fatetele ocluzare (asa-numitele Table Tops), inlay-urile si onlay-urile minim invazive (1 mm), coroanele si coroanele partiale, puntile mici in regiunea anterioara si regiunea premolara, suprastructurile pe implanturi, bonturile hibride si coroanele hibride pe bonturi implantare.

Sfaturi pentru specialist si beneficiar

Ne face placere sa oferim detalii despre un produs de inalta calitate, cu care lucram in conditii de top si care ofera rezultate excelente. Tinem sa atragem atentia ca alegerea unui astfel de material revine specialistului, care are obligatia de a discuta cu pacientul beneficiile si avantajele (chiar si dezavantajele, daca se pune problema) utilizarii unui astfel de produs in componenta lucrarii sale dentare.

Sursa: Green Digital Lab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *