Categorii
Medicina Timisoara

IPS e.max ZIRCAD

IPS e.max ZirCad

In cadrul Green Digital Lab tinem pasul cu tehnologia si folosim cele mai bune materiale de pe piata. Facem asta pentru a oferi clientilor nostri lucrari complet functionale care beneficiaza si de o estetica deosebita, cu nimic diferita de aspectul natural al dintilor celui care se va bucura de produsul finit. Tocmai de aceea, ne face placere sa oferim cat mai multe detalii referitoare la elementele care intra in componenta lucrarilor realizate de noi, precum si la tehnologiile folosite in cadrul laboratorului in care ne desfasuram activitatea.

Ce este oxidul de zirconiu

In urma cu peste o suta de ani, Martin Heinrich Klaproth, un chimist german, descoperea zirconiul, un material ramas neexploatat la adevarata lui valoare pentru domeniul stomatologic pana in ultimele doua decenii. Astfel, relativ recent, oxidul de zirconiu, o ceramica extrem de rezistenta, a inceput sa fie folosit in domeniul nostru ca substitut pentru o serie de metale, datorita rezistentei si duritatii sale deosebite.

Cum se foloseste oxidul de zirconiu

Oxidul de zirconiu isi dovedeste utilitatea in special pentru puntile pe termen lung. Are o biocompatibilitate excelenta si o conductibilitate limitata a caldurii. Astfel, lucrarile care necesita rezistenta mare, precum puntile posterioare si anterioare, sunt avantajate de includerea acestui element. Tot din oxid de zirconiu se pot freza schelete si punti monolitice de pana la 12 elemente.

Produsul IPS e.max ZirCAD are o rezistenta finala mare tipica oxidului de zirconiu (>900 MPa). Scheletele realizate cu ajutorul IPS e.max ZirCAD sunt frezate cu Zenotec Select Hybrid si sinterizate in Programat S1, un cuptor cu temperaturi mari. In timpul procesului de sinterizare, scheletele se contracta, ajungand astfel la dimeniunea finala. Tot in timpul sinterizarii se obtine si necesara rezistenta la fractura. Scheletele pot fi apoi stratificate prin metode traditionale cu ceramica de stratificare.

Ceramica IPS e.max ZirCAD este utila si in lucrarile de bont protetic pe implant. Trecerea de culoare dintre coroana si bont este omogena, obtinandu-se astfel o estetica fara cusur, care vine in completarea adaptarii superioare pe bont.

Avantajele IPS e.max ZirCAD

Sunt cateva avantaje extrem de clare in utilizarea acestei ceramici in lucrari dentare. In primul rand, trebuie mentionata rezistenta mare, dar si duritatea contra ruperii scheletelor. 

De asemenea, rezultatele obtinute cu acest produs sunt superioare in special in regiunea posterioara. Conductibilitatea scazuta a caldurii si biocompatibilitatea sunt alte doua motive pentru care pacientii vor gasi produsele realizate cu IPS e.max ZirCAD extrem de functionale. Iar combinatia de oxid de zirconiu si LS2 ofera puntilor o rezistenta generala excelenta. 

In final, nu e de neglijat aspectul estetic redat prin trecerea omogena a culorii in restaurarile bazate pe implant.

Recomandam specialistilor si pacientilor sa discute despre asteptarile privind lucrarile dentare pentru a lua decizii informate referitoare la sanatatea dentara, dar si la estetica zambetului. Pentru mai multe detalii referitoare la IPS e.max ZirCAD si modul de folosire al acestei ceramici in cadrul Green Digital Lab va rugam sa ne contactati.

Sursa: Green Digital Lab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *