Categorii
Medicina Timisoara

IPS STYLE CERAM

Dupa cum probabil ati observat deja, inovatia si deschiderea catre nou este o parte importanta a muncii noastre. Ne folosim la maxim de tehnologie pentru a oferi cele mai bune servicii, si tot in acest scop folosim in laboratorul Green Dental Lab materiale de ultima generatie.

IPS Style Ceram si importanta oxiapatitei continute de aceasta ceramica

In primul rand, e important de mentionat ca IPS Style Ceram este primul material din istoria metalo-ceramicelor care contine cristale de oxiapatita. 

Oxiapatita este un component al ceramicii, a caror cristale reflecta mare parte din lumina incidenta. Astfel, restaurarilor protetice li se confera o profunzime asemanatoare substantei dentare naturale. De asemenea, acestea cristale redau translucenta smaltului. 

Practic, cristalele de oxiapatita controleaza transluciditatea si opacitatea produsului final.

Alte elemente din componenta IPS Style Ceram

Pe langa binevenita oxiapatita, IPS Style Ceram mai beneficiaza de doua componente importante in a reda o estetica dentara fara cusur: cristale de leucit si cristale de fluorapatita. Cristalele de leucit ofera expansiune si stabilitate controlate, pe cand cele de fluorapatita, cu forma lor de ace fine, asigura luminozitate naturala, expresivitate si vitalitate – astfel, prin felul in care reflecta lumina, dau au un aer 100% natural dintelui.

Materialele de calitate fac casa buna cu tehnologia

Bineinteles, un material de calitate trebuie prelucrat in cele mai bune conditii pentru un rezultat final excelent. La Green Dental Lab toate RPF metalo-ceramice sunt executate prin tehnica CAD/CAM. Folosim scannerul 3Shape E3 pentru a scana 3D modele de gips – acesta este primul pas al proiectului. Continuam cu software-ul de design 3Shape pentru a realiza digital cape metalice, in al doilea rand. Al treilea pas depinde de cerinte. Putem fie trimite macheta realizata digital la un centru specializat pe laser-sinterizare pentru realizarea scheletului metalic cu ajutorul tehnologiei SLM, fie folosi imprimanta 3D Formlabs2 pentru a printa scheletul metalic cu rasina calcinabila. Avand deja machete din rasina, metalul se poate turna 100% corect.

Avantajele produselor realizate prin CAD/CAM cu IPS Style Ceram

Tehnologia de ultima generatie si materialele inovatoare sunt interdependente daca se doreste realizarea unui produs finit fara defecte, si cu o estetica superioara. 

Prin “relatia” dintre CAD/CAM si IPS Style Ceram se evita o serie de greseli care puteau afecta (in trecut) produsul. Astfel, se evita posibilitatea unei deformari a cerii, care putea aparea prin mobilizarea capelor de pe bont. De asemenea, temperatura nu mai reprezinta o problema. Se evita posibilitatea de fracturare si orice eroare posibila de realizat in mod neintentionat de catre factorul uman implicat in realizarea lucrarii. In plus, designul machetei digitale ne ramane. Iar daca scheletul metalic trebuie refacut dintr-un motiv sau altul, munca va merge extrem de rapid, proiectul fiind deja partial realizat.

Sfatuim toti tehnicienii dentari si pacientii sa discute despre dorintele si asteptarile legate de lucrarile dentare pentru a face cele mai bune alegeri, atat pe plan functional, cat si estetic. Pentru mai multe detalii referitoare la IPS Style Ceram si modul in care aceasta este prelucrata la potentialul ei maxim in Green Digital Lab va rugam sa ne contactati.

Sursa: Green Digital Lab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *