Categorii
Medicina Timisoara

Scanarea intraorala si 3shape

Pot laboratoarele dentare să deschidă calea pentru stomatologia digitală în clinici?

Trecerea la digital este o decizie importantă atât pentru laboratoarele dentare, cât și pentru clinicile dentare. Gândiți-vă la timpul, costurile, resursele cheltuite investigând, instalarea tehnologiei, conducerea și instruirea personalului. Din punct de vedere istoric, am văzut că laboratoarele tind să devină mai întâi digitale. Clinicile lor din rețea urmează exemplul atunci când are sens să aibă fluxuri de lucru mai simplificate.

Cum a crescut numărul de scanări efectuate în raport cu COVID

O schimbare majoră a fost observată în clinicile dentare din întreaga lume în anul 2020. Mă refer la focarul de COVID-19 și efectul ulterior pe care l-a avut asupra clinicilor dentare. În timpul primului blocaj de la începutul anului 2020, am văzut închiderea clinicilor dentare din întreaga lume, ceea ce a înregistrat o scădere a cazurilor și pentru laboratoarele dentare.

Dar pe măsură ce clinicile au început să se redeschidă și să primească din nou pacienții, a existat o creștere a numărului de scanări IOS. De ce? Pentru că clinicile au descoperit că scanările IOS sunt mai bune din punct de vedere al sănătății, împreună cu celelalte beneficii ale stomatologiei digitale. Cu o schimbare majoră în clinici, laboratoarele funcționează acum la viteză maximă chiar mai mult decât înainte de pandemie.

Digitalizarea împreună

Dar întrebarea ce tehnologie și produs digital este una mare și poate cea mai importantă în parteneriatul laborator-clinic. Ca să nu mai vorbim de timpul, costurile și resursele cheltuite ulterioare pentru alegerea celor mai bune produse digitale, configurarea și funcționarea tehnologiei, precum și pregătirea personalului.

Avantajele laboratorului și clinicii fiind pe același sistem

Avantaje pentru laborator – Un avantaj poate fi partajat în format de fișier de scanare. Toate informațiile de care are nevoie laboratorul sunt incluse în formatul partajat, ceea ce facilitează lucrul cu fișierele digitale. Îmbunătățirile software-ului CAD sunt orientate în principal pe îmbunătățirea sinergiei dintre sistemele comune, cum ar fi capacitatea de a ocoli anumiți pași obligatorii de pregătire a scanărilor digitale, care poate fi o procedură consumatoare de timp.

Avantaje pentru clinică – Urmărirea și comunicarea comenzilor digitale pot fi partajate instantaneu cu laboratorul prin intermediul platformei comune, împreună cu posibilitatea de a adăuga note și fotografii clinice pentru a sprijini activitatea estetică, care pot fi adăugate prin intermediul aplicației suplimentare. Capacitatea de a accesa informații în orice moment este un mare avantaj.

În general, are sens ca laboratoarele și clinicile să lucreze îndeaproape atunci când oricare dintre părți caută să treacă la stomatologia digitală. Dacă aș putea evidenția un lucru pe care laboratoarele ar trebui să-și petreacă puțin mai mult timp, atunci ar fi în adaptarea formularelor de comandă către clinică în fluxul de lucru digital. Sunt disponibile opțiuni pentru laboratoare pentru a personaliza formularele digitale de comandă din partea clinicii, astfel încât ofertele laboratorului să fie reflectate mai precis, reducând astfel nevoia de a modifica comenzile primite.

Ajutați să economisiți timp pe ambele părți

Nu este o sarcină ușoară, dar timpul petrecut cu ea poate merita în timp ce multe laboratoare petrec un timp semnificativ pentru ajustarea comenzilor primite, deoarece formularul de comandă digital este completat inadecvat. Personalizarea poate fi aplicată nu doar unei clinici, ci tuturor clinicilor colaboratoare, ceea ce face impactul și mai mare.

În plus, este esențial să rămâneți la curent cu noile modalități de proiectare, fabricare, scanare și colaborare în stomatologie. Este o industrie în mișcare rapidă în care ultimele ediții și îmbunătățiri sunt o constantă. Este bine să fii cu ochii pe acestea, deoarece ar putea exista ceva care poate avea un impact pozitiv asupra muncii tale zilnice în laborator.

Sursa: Green Digital Lab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *