Categorii
Medicina Timisoara

Doar dinții naturali se albesc

Atunci când luăm în calcul albirea dentară, este important să știm că aceasta are un efect doar asupra dinților naturali, fără a avea vreun impact asupra obturațiilor sau a altor lucrări dentare. Albirea dentară este o procedură care poate ajuta la îndepărtarea colorațiilor și a întunecării dinților, redând astfel albul natural al dinților.

Există diferite metode de albire a dinților, inclusiv tratamente făcute în cabinetul stomatologic sau produse de albire pentru uz casnic. În general, tratamentele realizate în cabinetul stomatologic sunt mai eficiente, însă sunt și mai costisitoare. Produsele de albire pentru uz casnic, precum kiturile de albire sau pastele de dinți albe, sunt mai accesibile, însă eficiența lor poate varia.

Este important să avem în vedere faptul că albirea dentară nu este permanentă și poate dura în medie între 2-3 ani. Dacă ne-am făcut recent obturații sau alte lucrări dentare și alegem să le facem la culoarea obținută în urma albirii, este posibil să fim nevoiți să refacem periodic albirea pentru a menține un aspect estetic uniform.

De asemenea, este important să ținem cont de faptul că albirea dentară poate avea un efect asupra smalțului dinților, îl poate înrăutăți și poate face dinții mai sensibili la temperaturi extreme. Din acest motiv, este recomandat să consultăm un dentist înainte de a începe un tratament de albire a dinților și să urmăm îndrumările acestuia în ceea ce privește îngrijirea orală și întreținerea rezultatelor obținute prin albire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *